2017: Hvordan virkelig takke for maten

Processed with VSCO with c1 preset

2017 har vært et veldig spesielt år. I sommer var vi hele tre uker i Los Angeles. Vi besøkte både Beverly Hills og Hollywood Studios. Og vi spiste masse fantastisk mat. Vi spiste hamburger, pizza, fisk, skalldyr, biff og iskrem. Vi koste oss gløgg i hjel, og kom hjem mange kilo tyngre og mange minner rikere.

Men hvor ufattelig trist er det ikke at alt det vi koste oss med inkluderte en eller annen form for dødt dyr?

Senere den sommeren ble jeg introdusert for filmen «What the health», og siden har ballen rullet videre. 2017 var året jeg endelig forstod sammenhengen mellom maten jeg spiste og dyrene som brakte det på bordet.

I nesten 25 år har jeg spist mat og takket høflig for den. «Takk for maten» skal man jo si, og kokken skal svare «bare hyggelig». Folkeskikk kaller vi det. Men aldri har jeg vist takknemlighet for det dyret som levde et kort og ofte grusomt liv, for bare å ende opp på min tallerken.

20171125-IMG_3133

Mange syns det er å overdrive at jeg kutter ut meieriprodukter også. «Ingen dyr blir drept av at du drikker litt melk» har jeg hørt opptil flere ganger. Sannheten er i midlertid en helt annen. Men når jeg serverer denne melka sammen med kaffen får jeg alt annet en kommentarer om hvor overkill «veganergreiene» er. Tips: Rist melka masse rett før du heller den i kaffen, da blir du en ekte barista over natten.

20171230-IMG_0805

Disse veganske godteriene blir heller ikke en overdrivelse når de settes på bordet. Så dette «veganergreiene» er kanskje ikke så ille som folk først tror det er.

Mintsjokoladen fra Coop, og smågodt som er merket med «vegansk» på Rema 1000.

Jeg er utrolig stolt over meg selv for at jeg endelig har klart å virkelig sette pris på maten min, og samtidig vise respekt for dyrene som ikke har noe på tallerkenen min å gjøre. Jeg gleder meg til fortsettelsen i 2018.

Godt nytt år!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s