Vegan in İzmir, Turkey

Å være veganer i Izmir er kanskje ikke like enkelt som hjemme i Oslo, men det har egentlig mest å gjøre med språk. Ferie i Izmir var fantastisk, for jeg følte at jeg faktisk var i Tyrkia. Ikke én eneste gang møtte jeg noen andre enn Tyrkere her. Det er klart ferien blir mer spennende da, men samtidig litt mer avansert også, for ingen kan engelsk. Heldigvis har jeg Turgut som oversetter, uten han hadde det blitt mye veiving og peking.

Dette var den aller første ferien vår som veganere, så vi var litt nervøse. Nå skulle vi langt unna vårt eget kjøkken og til en ukjent by med et hotellrom uten kjøkken. Jeg hadde heldigvis lastet ned Happycow (app) før vi dro, så vi kom ikke helt uforberedt. Jeg har derfor laget en liten liste med noen av stedene vi var på, som kan gjøre det enklere for nye gjester i Izmir.

1.Yaşam Vegan Cafe

Adresse: Alsancak Mahallesi, 1484. Sk. 9 A, 35220 Konak/İzmir, Turkey

IMG_1293.JPG

Vi ble fullstendig forelsket i spesielt ett sted, Yaşam Vegan Cafe. Her var vi hver eneste dag hele ferien, noen ganger både til lunsj og middag. Jeg tror vi har testet nesten hele menyen, og absolutt alt falt i smak! De serverer typisk tyrkiske tradisjonelle retter, med vegansk vri. Mine favoritter var toast med vegansk pølse (sucuklu tost) og vegansk tyrkisk pizza (vegmacun – vegansk versjon av lahmacun). Turgut var veldig begeistret for «vegan iskender» som er veldig god seitan med vegansk tyrkisk yoghurt og brød. Den tyrkiske yoghurten er veldig salt, så det blir litt kvalmende for meg.

– Husk forresten å kjøpe med deg majonesen deres hjem, for den er digg! Den overlevde fint flyturen hjem.

Skjermbilde 2018-07-27 kl. 12.36.54
Sett grønnsakene på pizzaen og klem over litt sitron før du ruller den sammen som en ekte tyrker.

2.Kırmızı

Adresse: Alsancak Mahallesi, 7, 35220 Konak/İzmir, TurkeyIMG_1386.JPG

Her var vi to ganger i løpet av vår én ukers ferie. De har en vegansk tallerken med så mye digg mat på. Du kan også bestille hver og én av rettene på tallerken for seg. Den første gangen vi var der delte vi en vegansk tallerken, og digget cigar börek så mye at vi bestilte en rett med bare de etterpå. Den andre gangen spiste jeg den veganske tallerkenen alene, mens Turgut tok to tallerkner med cigar börek.

img_1384.jpg

3.Gözlemecim

Adresse: Konak Mahallesi, 897. Sk., 35250 Konak/İzmir, TurkeyIMG_1391.jpg

Dette var en av de stedene vi ikke fant på happycow, men som absolutt burde være der – så jeg la den til. Her kan du velge blant 700(!) gözleme, men enklest er nok å bruke de to første sidene av den veldig lange menyen til å sette sammen den gözlemen du ønsker. Heller ikke her snakker de særlig engelsk, men de to første sidene med ingredienser viser engelsk oversettelse, og du kan plukke 5 ingredienser akkurat som du ønsker. Her har vi potet, spinat, løk og sopp.

4.Aralık Sonu

Adresse: Bostanlı Mahallesi, 1788. Sk., 35590 Karşıyaka/İzmir, TurkeyIMG_5822.JPG

Her hadde vi en fantastisk og autentisk opplevelse. Dette er en restaurant som har både fisk og kjøtt på menyen, men de har også ufattelig mange retter som ofte serveres sammen med kjøttet, som er veganske. Vi fikk en utrolig god service her, og koste oss med mange små veganske retter. Vi hadde sopp (manti), bønner, moste kikerter (nohut), en veldig god og sterk blanding (sterk = Acı), små oliven og stekte grønnsaker. Dette stedet ligger på andre siden av Izmir enn der vi bodde. Man kan ta ferja til Bostanlı så er du ikke langt unna.

IMG_5818.jpg

5.Town Hookah

Adresse: Bostanlı Mahallesi, Cemal Gürsel Cd. 71-67, 35590 Karşıyaka/İzmir, Turkey

IMG_1421

Hvis du er i området rundt restauranten ovenfor vil jeg anbefale å gå innom Town Hookah. Vi hadde det utrolig hyggelig der de to gangene vi var der. Vi røykte vannpipe, spiste frukt og drakk tyrkisk kaffe, mens vi hørte på musikk og koste oss. Etterpå tok vi taxi til utestedet PINK. Der har de underholdende Dj’er og bra lysshow. Husk – det er ikke tillat med sandaler eller caps, da kommer du ikke inn.

6.Park inn Radisson Lobby bar

Adresse: Alsancak Mahallesi, Cumhuriyet Blv No:124, 35210 Izmir/İzmir, Turkey

IMG_1392.JPG

Hotellet vi bodde på hadde en lobby bar/restaurant i første etasje. Du ser den rett innenfor døren på hotellet. Her var det en del vegetarretter, men også et par veganske. Som veganer kunne du velge mellom en salat og en suppe. Vi tok suppen, og den var veldig god. Et lett og godt måltid, til en noe stiv pris.

7.Pizza Pizza

Adresse til shoppingsenteret (men, pizza pizza finnes overalt): Etiler Mahallesi, Eryaman Ayaş Yolu Optimum AVM No:93, 06790 Etimesgut/Ankara, Turkey

IMG_1304.JPG

Hadde lista vært lenger, hadde denne antagelig fortsatt vært nederst, for dette var ingenting å ropa hurra for. Men, det er likevel greit å vite at det er noe vegansk å få på Pizza Pizza, siden dette er en restaurant du finner overalt. Bestill vegetarpizzaen deres uten ost, og du har en vegansk pizza. Bunnen er vegansk, ifølge en veldig hyggelig ansatt på restauranten deres på shoppingsenteret Optimum Outlet. Pizza Pizza er en bra back-up løsning hvis du er desperat og ikke finner noe annet.

IMG_1308.jpg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s