Å elske både dyr og kjøtt

793812_10152467066600008_1945465012_oHva vil det egentlig si å elske? Å elske defineres som å sette høy pris på noe eller noen, eller ha kjærlighet til noe eller noen. Kan kjærligheten du har for noe være motstridende til kjærligheten du har for noe annet? Er det for eksempel mulig å elske både dyr og kjøtt?

Hele livet har jeg sett på meg selv som en dyreelsker. Jeg behandlet kjæledyrene mine som en del av familien. Jeg ville aldri skadet et dyr, men heller gjøre alt i min makt for å gi det et godt liv.

Jeg kunne også kutte et snitt i en kyllingfilet, fylle den med ost, surre en baconskive rundt og steke den. Deretter plasserte jeg den pent på et fat, gjerne med litt tilbehør som fløtegratinerte poteter med mer smeltet ost på. Så spiste jeg med god samvittighet, mens den vakre katten min sov på fanget mitt.

414595_10151448571135008_2128323670_o

Jeg har valgt å kjøpe kyllingen, derfor har den måtte dø for min middag. Elsket jeg kyllingen da? Eller regnes ikke den som et dyr i utsagnet «jeg er en dyreelsker». Hadde jeg klart å spise kyllingen hvis den hadde vokst opp i hagen min? Jeg hadde aldri spist katten som sover fredfullt på fanget mitt. Skulle hun dø, ville jeg fortsatt ikke spist henne med fløtegratinerte poteter ved siden av. Jeg ville gravlagt henne i hagen, og sørget i lang tid etterpå.

Er jeg en dyreelsker, hvis jeg bare elsker dyrene jeg har et forhold til?

Kan jeg si at jeg setter høy pris på kyllingen som et eget individ, når jeg betaler 60 kroner for den på Rema 1000, og deretter spiser den til middag?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s