Thailand og Elefantene

I november krasjet jeg ferien til mammaen min og kjæresten hennes, og for en ferie det var. Vi spiste masse god mat hver eneste dag, for Chiang Mai er nemlig full av veganske restauranter. Vi besøkte et tempel, og vi gikk på marked. Vi var på spa med full 3-timers behandling, men fikk også 30-minutters eller times fotmassasje flere ganger i løpet av oppholdet.

Det fineste minne jeg har fra den alt for korte ferien er de to dagene vi var på Elephant Nature Park. Fy søren for en opplevelse. Elephant Nature Park er et fristed for elefanter, hunder, katter, kuer, geiter og flere andre dyr som er blitt reddet fra den forferdelige underholdningsbransjen vi mennesker av en eller annen grunn inkluderer dyr i.

Inngangen til vår bungalow for natten

Her sov vi én natt, godt beskyttet av myggnetting. Vi sovnet til lyden av hunder og katter, og ikke minst elefanter, som prater med hverandre. Madrassen var ufattelig hard, men jeg hoppet likevel ut av sengen klokken 6 dagen etter, bare for å rekke soloppgangen før frokost.

Og mens vi snakker om frokost. På Elephant Nature Park serverer de en gigantisk buffé til både frokost, lunsj og middag. Og hver eneste rett du finner smaker helt fantastisk, og er 100% vegansk!

«Ikke ri på meg, please»

Guiden vår viste oss alle de flotte elefantene på området. Og hver eneste elefant hadde en helt forferdelig historie å fortelle. På bildet ser du en elefant som akkurat var blitt reddet fra turistenes ønske om å ri på henne. Huden hennes er fullstendig ødelagt av salen hun konstant måtte ha på seg.

Vi fikk samtidig vite hvordan mennesker torturerer en elefantbaby for å få den til å adlyde dem. Prosessen kalles Phajaan eller “the crush” og handler om å ødelegge elefantens ånd. Det er ikke en hyggelig historie og inneholder forferdelig scener jeg anbefaler deg å google før du tar et valg om å sette deg på ryggen til en elefant.

Chiang Mai var et fantastisk sted, og jeg har veldig lyst til å dra tilbake. Da skal jeg være der mye lenger enn bare 9 dager. Neste gang har jeg også veldig lyst til å være lenger i Elephant Nature Park. Man kan nemlig melde seg på som frivillig der og jobbe for både elefanter, hunder og katter. Det tror jeg ville vært en opplevelse for livet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s