Vegansk julemiddag

«Greit nok å være veganer, men hvordan overlever du julaften?» – Kjøtteter.

Dette er et spørsmål jeg virkelig har forståelse for. Jeg har tidligere sagt at det å spise kjøtt og andre dyreprodukter er sterkt, om ikke helt, knyttet til tradisjon og kultur. Det blir ekstra tydelig på en dag som julaften hvor tradisjon og kultur er helligere enn noen andre dager.

Hovedrett

I år blir min andre julaften som veganer, og jeg kan fortelle at i fjor kunne by på fantastisk mat og mange gode minner. «Men hva spiser du på julaften da?!». Jo, en helt fantastisk rett jeg må tvinge meg selv til å bare spise i jula, nemlig Veganmisjonens Originale Vegisterkaker! Det er så enkelt å lage, og inneholder ingen rare veganer-ingredienser. Og best av alt, de smaker skikkelig god jul. Til og med mine over-gjennomsnittet-skeptiske-besteforeldre har godkjent.

I tillegg skal jeg ha Veganmisjonens Soya «Ribbe» Steak som har en skikkelig god, salt og røkt smak. Selv om vegisterkakene i utgangspunktet er nok i seg selv, er det jo tradisjon tro at man i jula skal ha flere retter på samme tallerken.

Fordi kjærligheten alltid vinner

Tilbehør

Tilbehøret er ofte allerede vegansk, så her kan hele familien dele, uansett om man er kjøtteter eller ikke. Vi har alltid poteter, surkål og saus. Sausen er veldig enkelt å gjøre vegansk, og av hva jeg erfarer er det ingen i familien som smaker forskjell. Noen har til og med påpekt at sausen var spesielt god. Veganmisjonens Peppersaus er absolutt verdt å prøve.

Dessert

I år har jeg hørt rykter om at den flinke mammaen min, som snart er utdannet kokk (shit jeg er heldig), skal lage en helt vegansk karamellpudding. Det gleder jeg meg veldig til å smake. Hun har fortalt meg at hun skal bruke Kristine Gjeldsvik sin oppskrift, men droppe krydderne, og bytte ut bær med karamellsaus.

I fjor lagde jeg en skikkelig god riskrem, som jeg seriøst spiste rester av hele romjula. Jeg lagde risgrøt dagen før, kokt på rismelk. Så vispet jeg opp vegansk kremfløte og sukker, som du finner i stort sett alle matbutikker nå, og blandet det sammen. På toppen hadde jeg ferdiglaget bringebærsaus fra Piano.

Det er tydelig at jeg er over gjennomsnittet fan av Veganmisjonen i jula. Tenk at jeg takket være Jane fra Veganmisjonen får feire jul helt uten dårlig samvittighet eller vondt i magen.

God jul alle sammen!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s